"Dr. Schüssler német orvos 1873-ban kifejlesztett egy zseniális, igen egyszerű gyógymódot, a szervezetben is előforduló 12 sóval végzett terápiát.
Ezek az ásványi sók homeopatikus adagokban szedve harmonizálják a sejtek és az idegrendszer működését. A Schüssler féle sók fontos alkotó elemei és energiaforrása az emberi testnek.
Alapvetően befolyásolják, szabályozzák a hormonrendszer és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki és pszichés funkciókat.
Ezek az anyagok fontos elektrolitként működnek, tehát bioelektromos összeköttetést biztosítanak a sejtek között.

A Schüssler-só kezelés alapfilozófiája:
Ásványi anyaghiány akkor lép fel, ha a sókat a szervezet nem képes a sejtekbe beépíteni, mert már biológiai értelemben nem reakcióképesek, más anyagokkal léptek kémiai kapcsolatba és azzal lekötődtek (pl. antibiotikumokkal, méreganyagokkal). Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe pl. a magnéziumot vagy a vasat, hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy be tudja építeni az adott anyagot sejtszinten.

A Schüssler-só képes a sejtek ásványi anyag háztartását helyreállítani. Minden heveny vagy krónikus idegi, lelki, testi megerőltetés, betegség (stressz, savasodás, candida betegség, alvási problémák, horkolás, reflux), táplálkozási probléma előbb-utóbb felborítja a szervezet elektrolit egyensúlyát.

Só-hiányállapot léphet fel változókor esetén és a kor előrehaladtával is...

2010. szeptember 17., péntek

Online tünettár

Rendeléshez kattintson ide